DAO GOL GENTU, VEĆ “SUTRA” IDE! Šok na marakani

Petrović je postigao gol karijere u pravo vreme i na pravom mestu, i ne bi bilo iznenađenje da upravo nekadašnji član Rada bude prvi izlazni transfer Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Na Marakani ćute i ne žele da trče pred rudu, ali prema informacijama MOZZART Sporta, iz najbližeg okruženja mladog veziste, Petrović je odigrao najbolji meč u Crvenoj zvezdi pred očima glavnih skauta Anderlehta.

Pored najvećeg belgijskog u loži stadiona u Gentu viđeni su predstavnici još jednog evropskog kluba. I bili su više nego zadovoljni onim što su videli, pošto je to bilo završno snimanje, poslednji filter…

Kako se možu čuti u Ljutice Bogdana su ubeđeni da će uskoro dobiti zvaničnu ponudu vrednu tri miliona evra. Ta cifra bila bi više nego prihvatljiva za Crvenu zvezdu, koja bi prodajom Petrovića krenula u rekonstrukciju veznog reda.

Nije Petrović napredovao očekivanom brzinom po dolasku iz Rada. Međutim, i pored toga što se mučio sa formom, momak iz Krupanja rođen 1999. godine, predstavljao je povod za brojne skaute da ga drže na oku. Pre svega jer se radi o mladom igraču, koji su u Srbiji najcenjeniji. Pored toga Njegoš u CV-u ima status člana svih reprezentativnih selekcija, kapitena omladinske i mlade selekcije naše zemlje i veziste koji može da se razvije u vrlo zahvalnog igrača. Za ozbiljan evropski nivo. Tokom igranja u Radu imao je na stolu ponudu Bormuta, ali je pre završnog čina povredio ligamente kolena.

Posle operacije i duge pauze sporo se vraćao na nekadašnji nivo. Crvena zvezda ga je dovela leta prošlog leta, videvši u njemu karakteristike modernog veziste, koji može da pomogne u evropskim okršajima. Mnogo je oslirao Petrović, imao je odličan zalet kod novog trenera Dejana Stankovića. Odigrao je na visokom nivou protiv Ludogoreca tokom zimskih priprema, dao je sjajan gol u prvom prolećnom kolu protiv Čukaričkog. Međutim, posle pauze zbog pandemije virusa korona ušao je u krizu.

Stanković je uspeo da ga probudi i iz njega izvuče maksimum na gostovanju Gentu. Možda i posredno kumuje ozbiljnom transferu Njegoša Petrovića.

Anderleht ima dugu tradiciju kupovine igrača sa ovog podneblja. Kupovina Aleksandra Mitrovića iz Partizana predstavlja jedan od najvećih izlaznih transfera Kraljevskog Kluba u istoriji (pet miliona evra). Anderleht je od Crvene zvezde kupio Luku Milivojevića, dok je pre nešto više od godinu dana iskoristio smetnje na realaciji uprava kluba-Luka Adžić oko novog ugovora. I za 800.000 evra dobio krilnog igrača, koji je trenutno na pozajmici u Turskoj.

Potencijalnom transferu Njegoša Petrovića raduju se i na Banjici. Vezista je pojačao Crvenu zvezdu za 400.000 evra, a crveno-beli su se obavezali da isplate Radu i 20 posto od narednog transfera momka iz Krupnja.

Čeka se zvanična ponuda. Skeniranje Anderlehta i još jednog kluba je završeno.

Izvor: Beogradksiportal/Mozzartsport.com