DA SRCE PREPUKNE! PERIŠ NIJE MOGAO DA ZADRŽI SUZE: Njegove reči kidaju dušu: Neverovatno bolno, ćerka mi je rekla „Otiđi po Mateja“

Nenad Periš je rekao da je jutros primio poziv od srpske policije i da mu je saopšteno da telo pronađeno u Dunavu bi po svemu sudeći moglo da bude Matejevo.

– Pozvala me srpska policija i rekla da je ribar pronašao telo nizvodno od Pančevačkog mosta i da na sebi ima odeću koja po boji odgovara boji koju je imao Matej u trenutku nestanka. Dok se ne sprovede DNK analiza, ne može se sa sigurnošću tvrditi da se radi o Mateju, ali po svemu ovome vrlo je velika verovatnoća da je tako. To bi bio kraj potrage, ako je istina, a mislim da jeste – izjavio je Nenad za HRT, pa dodao:

Ovo nije kraj, moramo ići napred svi zajedno i ponovo ćemo se sresti iz molitvu.

On je dodao da, kada završi neke formalnosti, kreće za Beograd.

– U toku današnjeg dana ili najkasnije sutra će sigurno stići rezultati DNK analize. Kad sam bio u Beogradu ja sam već ostavio svoje uzorke, tako da imaju sve što je potrebno.

Izmučeni čovek nije mogao da zadrži suze…

– Istina je istina i ona se ne može menjati. Mogu samo reći „Bogu hvala da je kraj ovom čekanju“. Naravno da je to teško prihvatiti. To je neverovatno bolno, ali kažem, pogled napred. Digni pogled i prihvati Božju volju.

– Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: „Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući“. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvek će biti s nama – poručio je potreseni Nenad Periš.

Na kraju, Nenad Periš ima jednu molbu.

– Zamolio bih sve novinare da se suzdrže od kontaktiranja mene i moje porodice. Napraviću siže i poslati svim redakcijama. Postoji veliko interesovanje i zahvaljujem se svima koji su želeli da pomognu, ali ako je ovo kraj, molim sve da prihvate i spuste pritisak. Od jutros mi non-stop zvoni telefon, više je nemoguće funkcionisati.

Izvor: Srbijadanas.com