DA LI NAS ČEKAJU OŠTRIJE MERE? Ovo su teme o kojima će se razgovarati na sednici Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana sutra u 15 časova, a osim odluke o školama, uprkos tome što imamo rekordan broj zaraženih kovidom 19, članovi su skeptični po pitanju donošenja novih, oštrijih mera.

Kako se saznaje u Kriznom štabu, medicinski deo će opet tražiti da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Međutim, osim što će biti dogovorena odluka oko škola, skeptični su da će bilo šta drugo biti doneto.

– Najverovatnije će biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, dakle neće biti produžen raspust. S tim da bi deca do petog razreda imala kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn – navodi izvor.

Na sednici će najpre biti analizirana epidemijska situacija, koja nimalo nije dobra od početka godine. Gužve su velike u i ispred kovid ambulanti, a polako se povećava i broj prevoza do bolnica kovid pacijenata. To pokazuju izveštaji Hitne pomoći o interkliničkom prevozu.

Večeras se dočekuje srpska Nova godina, koju polako gradovi otkazuju, a kako se saznaje, ono što se ubuduće može dešavati jeste da će lokalne zajednice prećutno biti ovlašćene da otkazuju manifestacije na otvorenom.

Izvor: Srbijadanas.com