Da li je ovo još jedan dokaz bahatosti političara? Srpski poslanici sede u foteljama od teleće kože?!

Zelena stranka je saopštila da se protivi odluci Skupštine Srbije da stolice i fotelje presvuče telećom kožom.

U skladu sa svojim načelima, uverenjima, etičkim i ljudskim (humanim) normama i vrednostima, kako se navodi, Zelena stranka je protiv upotrebe kože i krzna životinjskog porekla.

“Kako smo bili odlučno protiv gajenja životinja krznašica radi proizvodnje krzna, smatramo da nabavka teleće kože za stolice i fotelje nije ni smislena, niti opravdana. Zelena stranka u mnogim segmentima podržava i saglasna je sa mnogim udruženjima koja su odlučna u borbi za očuvanje životinja. Kako je za 1.000 kvadratnih metara kože, potrebno da strada najmanje 200 teladi, Zelena stranka saglasna je sa stavovima udruženja, da postoje i druga, više nego prihvatljiva rešenja, kako bi se stolice i fotelje presvukle nekim drugim, jednako kvalitetnim materijalom“, navodi se u saopštenju.

Zelena stranka je priložila i izjavu predsednice Saveta Zelene stranke za dobrobit i zaštitu životinja Dušanke Stefanović Radisavljević.

„Izričito sam protiv nabavke teleće kože za potrebe presvlačenja stolica i fotelja u Skupštini Srbije. Znamo svi da postoje i drugi materijali koji su dovoljno izdržljivi i kvalitetni i da sigurno nije potrebno da je to baš od teleće kože. Meni je ovo sa svakog aspekta neprihvatljivo”, istakla je.

Kako se dodaje, Zelena stranka je od svog osnivanja posebno mesto posvetila očuvanju i zaštiti životinja.

“Apelujemo na republičku Skupštinu i one koji odlučuju o ovom pitanju, da odustanu od ove nabavke i da se okrenu ekološki i etički prihvatljivim materijalima. I tada će Skupština moći jednako da radi i donosi odluke kao i do sada“, zaključuje se.

Izvor:Espreso / Foto:Printscreen