DA LI JE OVO JE DATUM KADA RUSIJA KREĆE U INVAZIJU?! 16. februar korišćen kako bi se skrenula pažnja sa PRAVOG PLANA

Američki Politico piše da bi Rusija mogla da otpočne invaziju na Ukrajinu posle 20. februara.

– Analitičari su rekli da je 16. februar korišćen kako bi se skrenula pažnja sa pravog plana – piše ovaj medij.

U tekstu se izbor 20. februara kao datuma „napada“ objašnjava činjenicom da će u tom periodu biti završene „najveće vojne vežbe od Hladnog rata”. Reč je o zajedničkim manevrima Belorusije i Rusije „Allied Resolve – 2022“.

Osim toga, 20. februara se završava Minhenska bezbednosna konferencija, kojoj će prisustvovati predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, potpredsednica SAD Kamala Haris i američki državni sekretar Entoni Blinken.

– Pokretanje invazije u vreme kada su američki zvaničnici u Evropi, a šef Ukrajine van zemlje moglo bi da bude apsolutno poniženje – vrsta geopolitičkog trolovanja koju Putin voli – navodi Politico.

Pretpostavlja se i da Moskva neće želeti da „pokrene ofanzivu“ do kraja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 20. februara.

Istovremeno, Politico navodi da ako do 1. marta ne bude izvršena invazija na Ukrajinu, onda će mnogi moći da odahnu.

Ranije su pojedini mediji objavili da će Rusija „napasti“ Ukrajinu u 3.00 po kijevskom vremenu (4.00 po moskovskom) 16. februara.

Politiko, pozivajući se na izvore, pisao je da je američki predsednik Džo Bajden, tokom razgovora sa liderima savezničkih zemalja, takođe tvrdio da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu 16. februara.

Izvor: Srbijadanas.com