Čuvali koze, jeli pasulj i KORU HLEBA, a sad sve SVILA, KADIFA i ZLATO

Goca Božinovska, Seka Aleksić, Radiša Trajković Đani, Vesna Đogani, Lepa Brena, Ljuba Aličić i mnogi drugi odrasli su u siromaštvu da je bilo dana kada doslovno nisu imali za hleb. Radom su postigli mnogo, a nije ih sramota da do detalja govore o tome u kolikoj su nemaštini odrastali.

Đani čuvao koze i jeo pasulj

O nemaštini u detinjstvu govorio je i Radiša Trajković Đani, koji je otkrio da je čuvao koze i odrastao na pasulju.

– Živeo sam u skromnoj porodici. Moj otac je vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze i sejao krompir. Moje detinjstvo je bilo skromno, ali lepo. Najteže mi je padalo kad sam morao da čuvam koze, a moji vršnjaci su išli da igraju fudbal. To sam morao da radim, one su nam donosile mleko, mnogo smo ih pazili. Na Kosovu niko nije bio gladan, imali smo hranu, ne sve što poželimo, ali dovoljno da ima za sve. Pasulj smo najviše jeli, nismo mogli baš puno da biramo – rekao je pevač koji danas poseduje nekoliko luksuznih nekretnina u Beogradu i jedan je od najplaćenijih pevača na našoj estradi.

Pevač je kupio tri stana, dok će u jednom živeti sa suprugom Slađom, druga dva ostavlja sinovima. Trajkovići su godinama planirali da ulože u stanove i obezbede sinove Marka i Miloša. Slađa i Đani uselili su se u stan koji ima 100 kvadrata i vredan je oko 460.000 evra. Druga dva stana tek su počela da se grad. Stanovi za sinove koštaće po 290.000 evra. Te tri nekretnine koštaće ga više od milion evra, ali će ih isplaćivati na rate kroz kredit koji je podigao u banci.

Seka je pevala da prehranim porodicu

Seka Aleksić morala je da počne da nastupa još kao tinejdžerka da bi se prehranila i obezbedila osnovne stvari majci i bratu.

– Vrlo mlada sam počela da nastupam da bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života, u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao da sam im najrođenija. Bilo je tada, kao i danas, pijanih gostiju i nasrtljivih, ali moji najbliži su bili uz mene i čuvali me. Sećam se kada sam kupovala belu tehniku majci, svaku priliku sam koristila da je obradujem i kupim nešto za kuću od zarađenog novca. Nije bilo lako, zato i danas umem da cenim dinar – otkrila je jednom prilikom Aleksićeva.

Aleksićeva je sagradila pravo malo carstvo u Staroj Pazovi, u kući od 450 kvadratnih metra, gde uživa sa svojim suprugom Veljkom i sinovima Jakovom i Jovanom. Procena je da njena vila košta 500.000 evra. Ono što svakako privlači najveću pažnju je raskošno dvorište, gde sa decom uživa najveći deo dana. Pored bazena i zelenih površina, Seka je oko kuće napravila pravi vrt.

Goca priznala da je skakala od sreće kad dobije porče hleba

Goca Božinovska kaže da su joj komšije poklanjale iznošenu garderobu da bi imala šta da obuče.

– Moj otac je bio mnogo bogat čovek dok je živeo u Makedoniji. Sve je napustio kada se oženio mojom majkom i kada se preselio u Srbiju. Imao je petoro dece i ostalo je sve njima. Nikada nisam pitala za to, ništa tražila nisam niti me je zanimalo. Ovde smo sastavljali kraj s krajem! Nosila sam stvari koje su mi komšije poklanjale, nisam imala šta da obučem. Pre podne sam išla u školu, a po podne sam radila kod nekog i, kad mi daju parče hleba i premažu kajmak, ja hoću da crknem od sreće! Tokom zime smo jeli krompir koji tati daju kada nadniči, verujte mi da ne mogu da vidim krompir sada, smučio mi se. Zato danas mogu da preživim s milionima, ali i sa jednim dinarom jer sam navikla na sve – rekla je Goca o svom odrastanju.

Brena jela hleb i jogurt

Pevačica Lepa Brena na javnoj sceni traje više od četiri decenije, a dans njeno bogatstvo se meri u milionima evra. Međutim, u detinjstvu bila veoma siromašna, ali njena karijera je od 1980. godine krenula uzlaznom putanjom i sada pevačica živi pravu bajku.

– Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest meseci. Sećam se kako sam očajnički štedela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila – pričala je Lepa Brena. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvetlila mozak. Rekla sam sebi: “Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke”.

Brena i njen suprug danas poseduju vile i nekrerinine, kako u Srbiji tako i u Americi, a vlasnici su i luksuzne jahte.

Ljuba Aličić od malena je imao velike probleme sa ocem koji je i pio ali i generalno imao „preku narav”, te je Ljubu često tukao, pa je pobegao od kuće sa samo 12 godina, nakon što je završio pet razreda osnovne škole u rodnom gradu. Već kao dečak je Ljuba shvatio da je njegova najveća ljubav muzika, te je nastupao na svadbama, krštenjima i drugim proslavama. Ljuba je sam zaradio i sagradio jednu od najlepših kuća u Šapcu, koja,prema procenama agencija, vrede pola miliona evra.

– Kuća ima veliko dvorište, izlazi na dve ulice, veličine je oko 400 kvadrata najmanje. Sve je u blizini, institucije, centar grada, šetalište, reka Sava, tvrđava. Kad bi se prodavala, cena bi sigurno mogla da ide do 500.000 evra i brzo bi se pojavio kupac. Mi smo prošle godine prodavali i manje kuće za toliko novca na sličnim lokacijama – rekli su u agenciji.

Posebno veliku pažnju izazva unutrašnjost Ljubinog doma, a unutra je gotovo sve od pozlate zbog čega je pevačeva kuća na visokoj ceni, a nameštaj je doneo iz Amerike i Egipta kako je rekao svojevremeno.

Izvor: Kurir/Foto: Printscreen Ilustracija