CRVENO METEO UPOZORENJE U SRBIJI! Do kraja dana visina snežnog pokrivača i do POLA METRA

Foto: Ilustracija

Sneg koji u Srbiji neprekidno pada od jutros zavejao je mnoge delove zemlje, blokirao saobraćajnice i zadao muke mnogim građanima. Ni Beograd nije ostao pošteđen prve decembarske mećave.

Naši sugrađani nisu zadovoljni kako funkcioniše prestonica u prvom snežnom danu, kažu da se gradski prevoz dugo čeka, da su skoro sve manje prometne ulice zavejane, dok na centralnim ulicama ima dosta raskvašenog snega.

U Zimskoj službi kažu da je na snazi četvrti stepen pripravnosti, na raščišćavanju snega angažove su sve ekipe i sva raspoloživa mehanizacija što je više od stotinu vozila.

Prednost kao i uvek imaju ulice prvog prioriteta, tj. one kojima ide Javni prevoz. Ističu, da u rezervama imaju dovoljno soli i da u narednim danima ne bi trebalo da bude većih problema za građane.

– Daćemo sve od sebe, ali vremenske prilike su takve da ne možemo da garantujemo da će sve biti 100% čisto. Prosto, ekipe su u svakom trenutku na terenu i podsećam da je naša obaveza je da četiri sata nakon padavina sve ulice prvog prioriteta budu očišćene – rekao je Pavle Pavlović iz Zimska službe.

Zbog snega koji neprestano pada na snazi je crveno meteo upozorenje gotovo u celoj zemlji. U Beogradu se do kraja dana očekuje da će visina snežnog pokrivača biti iznad dvadeset santimetra, dok će po obodima biti dvostruko viša. A ako je suditi po podacima Republičkog Hidrometeorološkog zavoda i narednih dana očekuju nas snežne padavine u celoj zemlji.

Izvor: Srbijadanas.com