Crnogorska novinarka pokušala da isprovocira Vučića, on je odgovorom postavio na mesto

Foto: Ilustracija

Samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu svečano je otvoren danas, a nakon samita novinarima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH, Dritan Abazović i Zoran Tegeltija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je novinarima, a prvo pitanje postavila mu je novinarka iz Crne Gore koja je pokušala da isprovocira Vučića pitajući kada će Srbija izručiti Svetozara Marovića Crnoj Gori i da li će pristupanje te zemlje „Otvorenom Balkanu“ doprineti razrešenju tog pitanja.

Predsednik Vučić odgovorio je da Srbija želi bolje bilateralne odnose sa Crnom Gorom.

– Ne bavimo se inverzijom reči ko je otvoren a ko zatvoren da bismo partikularne interese zastupali. Nemamo problem da govorimo o bilo kom pitanju. Želimo bolje bilateralne odnose sa Crnom Gorom. Moj odgovor bi mogao da bude: Znate li koliko mi zahteva imamo, jeste li nekada pitali Srbiju – upitao je predsednik, pa nastavio:

– Ja mogu 10 pitanja da izvučem ovog sekunda, ali neću jer želim da pravimo bolje bilateralne odnose sa Crnom Gorom. Moje pitanje je, šta je smisao svega, da uvek imamo jedni drugima nešto da prebacujemo, a da nikada ne sednemo za sto i rešavamo probleme. Mogu i ja da postavim pitanje koje se tiče srpskog ambasadora ili organizovanog kriminala i tako dalje. Spremni smo da rešavamo probleme, premijer Abazović je dobio poziv od Ane Brnabić da poseti Beograd, eto prilike – naveo je Vučić.

Izvor; Srbijadanas.com