CELA AUSTIJA U PRIPRAVNOSTI: Kobre hapse osumnjičene za teroristički napad!

Još jedan osumnjičeni za teroristički napad u Beču uhapšen je u akciji specijalne jedinice Kobra i agencije za zaštitu ustavnog poretka u Lincu.

Kako piše portal Kronen Cajtung, svedoci su videli hapšenje jednog muškarca, a istražioci su odveli i jednu ili dve žene.

Prema prvim informacijama uhapšeni muškarac u Lincu, kao i glavni napadač koji je upucan noćas u Beču, bili su poznati kao “islamisti”. Tokom hapšenja nije bilo razmene vatre.

Ubijeni napadač identifikovan je kao Kujtim Fejzulai, a ministar unutrašnjih poslova Karl Neamer potvrdio je da je prošle godine osuđen zbog pokušaja priključivanja IDIL-u.

Reč je 20-godišnjaku čiji su roditelji Albanci iz Severne Makedonije, a imao je dvojno državljanstvo i poznat je policijskim organima od ranije.

Neamer je kazao da je Fejzulai bez sumnje bio pristalica IDIL-a, te da je 25. aprila prošle godine osuđen na 22 meseca zatvora zbog pokušaja odlaska u Siriju kako bi se priključio tzv. Islamskoj državi.

Ranije je u Beču i Sankt Poltenu uhapšeno 12 osumnjičenih, koji su poreklom iz Čečenije i Jugoistočne Evrope, prenosi portal Heute.

Beč i drugi austrijski gradovi blokirani su jutros, a brojne policijske snage vrše pretrese i istražne radnje vezane za sinoćnji napad koji trenutno broji pet mrtvih.

Izvor: Srbijadanas.com