BRAT GUTAO KNEDLE: Veselinović se ispalio i crveneo na pitanje o čistom vazduhu u Beogradu

“Obećanje, ludom radovanje”, kaže naša poznata poslovica.

Sjajne ideje Dobrice Veselinovića, koji je kandidat za gradonačelnika ispred “Ne davimo Beograd”, došle su najblaže rečeno u “ćorsokak”.

Obećavamo građanima čistiji vazduh, obećavamo prečišćivače vazduha, sve dok nas ne pitate koliko koštaju da li je to realna opcija.

“Ukoliko do zagađenja vazduha dođe, mi ćemo to jasno poručiti građanima šta treba da uradimo kako bi zaštitili sebe i naše javno zdravlje, kupićemo prečićivače vazduha za svaki javni objekat u Beogradu, počev od porodilišta, domova zdravlja, škola. Jel znate koliko prvo prečišćivač vazduha košta? Pretpostavljam da znate”, dodala je Minja Miletić.

Odgovor na ovo pitanje neće biti lak, jer ga nema, doduše najlakše je obećati nešto potencijalnim glasačima zarad malo političkih poena.

“Naravno da znam”, rekao je zbunjeno Dobrica Veselinović.

Nastavila se rasprava koja je ostala na kraju dana zagonetka.

“Koliko je onda potrebno u Beogradu u svakoj učionici, vrtiću, porodilištu, koliko je potrebno prečišćivača i koliko je novca potrebno za to”, pitala je Minja.

Onda je došao neočekivan odgovor.

“Opet, za tačnu računicu ja predlažem da pozovete nekoga od velikih stručnjaka koji se bavi našim planom”, rekao je uplašeni Dobrica, a kako je to stvarno izgledalo, pogledajte na sledećem klipu:

Izvor: Beogradskiportal.rs