Bolna ispovest oca nestalog Mateja: „Ne znam da li će sin sedeti pored mene u kolima ili ću ga vratiti u kovčegu“

Foto: TV Pink Printscreen, Facebook

Matej Periš je nestao pre tačno tri nedelje kada je izašao iz kluba „Gotik“ i kada mu se svaki trag mu se gubi, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor. Zašto mu je sin napustio lokal? Zašto se nije javio drugovima? Gde je želeo da ode? Zašto je izašao u majci kratkih rukava? Šta je želeo da pita drugaricu Maju? Zbog čega je došao do Save?

– Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu – počinje svoju ispovest Nenad Periš, otac nestalog Mateja:

– Tri nedelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: „Gde je Matej?“, to me jedino interesuje. Svestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega – samo ću ga zagrliti.

Poslednja od informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima, a tiče se Matejevog nestanka jeste prepiska njegovog druga i devojke u kojoj se pominju narkotici. U porukama u koje je imala uvid „Slobodna Dalmacija“ razmenjenim dan nakon nestanka, drug je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da li su u pitanju „halucinogene droge ili nešto drugo slično“. U prvom trenutku devojci je rekao da „oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo“, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su „drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba“.

– Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to veče mnogo pili, u šta verujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike – izričit je Periš.

Matejevi drugovi su Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

– Pre nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Drugovi su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su videli da je ostavio jaknu – kaže Periš i dodaje da su ga pozvali narednog dana i da su mu rekli „da nemaju ništa dobro da mu kažu i da je Matej nestao i da sada to moraju da prijave“.

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i devojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sat.

– Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i ćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena… Ona ne zna šta je Matej od nje hteo i rekla mi je da se grozno oseća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negde da ih uputiti – kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona poslednji put uhvaćen kod Ratnog ostrva.

– Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog ostrva i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primer žene koja je u gotovo istim vremenskim uslovima Savom plivala četiri sata i da su je našli živom. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman – pojašnjava Periš.

Prema rečima nesrećnog oca, sa sinom se čuo poslednji put 30. decembra prošle godine oko 18 časova kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro

– Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: „Matej, javi mi se gde si „. Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je poslednji put aktivan bio 30.12 u 23 sata – objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apeluje na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. U isti mah zahvalio bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnom angažovanju i poručuje da ga jedino „istina zanima i ništa više“.

Izvor: Blic.rs