ALBANCI IZ PRIŠTINE GAĐALI FLAŠOM SRPSKOG POLITIČARA: Ovaj nemili događaj dogodio se u TIRANI i zgrozio je sve

Sastanak na nivou zamenika ministara u okviru sporazuma CEFTA prekinut je danas u Tirani, nakon što su članovi delegacije iz Prištine flašom gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića.

Kako je Marković preneo Tanjugu u telefonskom razgovoru, sastanak na kojem je trebalo da se konstatuje šta je urađeno u prvoj polovini godine i da se pripreme prilozi za sledeću nedelju za sastanak u Poznanju, tekao je najnormalnije, dok delegacija iz Prištine nije uzela reč.

Šef delegacije iz Prištine tom prilikom je počeo, prema rečima Markovića, da iznosi političke konstatacije, provocira, spominjući kako Srbija uvodi necarinske barijere prema „državi Kosovo“ i na taj način nanosi štetu njihovom razvoju i njihovoj trgovini.

„Nažalost, nakon tog izlaganja predsedavajući sastankom koji je u ovom slučaju bila Albanija, nije odreagovao adekvatno i ja sam kao šef naše delegacije morao da uzmem reč i da zamolim da takva vrsta provokacija se ne koristi na sastanku u okviru CEFTA“, kazao je Marković.

Dodao je da je kazao i da smatra da u okviru CEFTA postoji terminologija koja se koristi i da se izbegavaju političke provokacije.

Na to su članovi delegacije iz Prištine, ispričao je Marković, nasrnuli na srpsku delegaciju, uz povike da je Kosovo republika i nezavisna država.

„Našli su neku flašu koja je stajala na stolu i bacili je u mom pravcu. Pogodili su me, ali pre nego što je stigla do mene, flaša je proletela pored glave šefice delegacije Moldavije i pored jedne koleginice iz naše delegacije“, dodaje Marković.

Kako kaže, članovi prištinske delegacije, su odmah nakon toga izjurili iz sale u kojoj se sastanak održavao i sastanak je prekinut.

Marković je odmah od predsedavajućeg tražio da se tim članovima delegacije iz Prištine onemogući povratak u salu i da se udalje i iz hotela u kojem se održavao sastanak, što je i učinjeno.

Kako navodi, srećom nije došlo do povrede, jer je flaša kojom je pogođen u predelu grudi bila plastična i nije bila puna vode.

„Siguran sam da je ta flaša završila na licu ili glavi šefice delegacije iz Moldavije ili naše koleginice, da bi bilo povreda“, navodi Marković.

Prema njegovim rečima, delegacija iz Prištine je napustila hotel i trenutno su na putu ka Prištini.

Izvor: Espreso