AKCIJA KREĆE: Nova hapšenja u vrhu MUP-a

Nakon što je grupa okupljena oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja pala u ruke policiji, trag na kraju dana ipak vodi do MUP-a, tačnije samog vrha piramide. Nameće se pitanje ko je i koliko dugo čuvao ove ljude.

Koji god pravac policija da sprovede u istrazi, svi tragovi vode ka nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP Srbije Dijani Hrkalović i njenim ljudima u policiji.

Oprerativni podaci ukazuju su Belivuk i njegovi pajtosi imali zaštitu upravo Hrkalovićeve.

– Istaraga o tome ko je iz državnih institucija davao logističku i svaku drugu zaštitu Belivukovoj grupi je pri samom kraju i narednih dana se može očekivati da se na udaru nađe i nekadašnji sam vrh Kriminalističke policije, koji je radio po direktnom kontrolom Hrkalovićeve – navodi naš sagovornik.

On ističe da postoje opravdane sumnje da Hrkalovićeva stoji iza direktnih naredbi da se u pojedinim slučajevima uništavaju dokazi, zbog kojih bi Nevoljina ekipa i ranije mogla biti uhapšena.

Podsetimo, nedavno su uhapšeni policajci Predrag Lajić, nekadašnji načelnik u SBPOK i Bojan Vasiljevski, v.d. šefa Odseka u ovoj službi.

Oni su, naime, kako je dosadašnja istraga pokazala, prilikom pretresa jednog od Belivukovih štek-stanova “zažmureli na jedno oko” i nisu pronašli novac i još mnogo toga nedozvoljenog.

Upravo zbog toga, Unutrašnja kontrola MUP nastavlja da proverava sve za koje postoje indicije da su na bilo koji način pomagali Belivuku.

– Gde god da se zagrebe svi tragovi vode ka Dijani Hrkalović. Uostalom i uhapšeni Lajić najbliži je saradnik Gorana Papića, nekadašnjeg načelnika SBPOK, koji važi za Dijaninog čoveka u MUP.

Kao jedan od načina na koji su dokazi protiv Belivuka prikrivani, podmetani ili uništavani, naš sagovornik navodi i to što su oni koji su štitili Belivuka i Miljkovića u javnost plasirali fotografije osoba za koje su tvrdili da su njihovi najbliži saradnici, a sve sa ciljem da se skrene pažnja sa Belivuka i Miljkovića.

– Podmeću se lažne priče, optužuju ljudi koji sada rade u istrazi kako bi se skrenula tema i pažnja sa pravih krivaca. Te fotografije nastale su davno na sportskim priredbama, a nekima su danas dokaz za nešto čega nema. Zna se ko stoji iza Belivuka i Miljkovića, to nije tajna – zaključuje.

Srbija Danas