AFRIČKI VRELI TALAS PRED VRATIMA SRBIJE: Čekaju nas REKORDNO visoke temperature

Meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu najavio kako nas vreme očekuje do kraja meseca.

– Danas i sutra tokom dana pretežno sunčano i toplo. U ponedeljak maksimumi lokalno i oko +32 stepena Celzijusa. U utorak posle jutarnjih nestabilnosti tokom dana pretežno sunčano i malo svežije uz umeren severozapadni vetar, koji će u zoni nestabilnosti lokalno mogao biti olujan – kaže on.

– Dnevni maksimum u utorak oko +25 na krajnjem severozapadu Hrvatske do oko +29 na istoku i jugoistoku Srbije – napisao je Čubrilo i dodao:

– U sredu ponovo pretežno sunčano i toplo, a u toku noći ka četvrtku ponovo na severu, severozapadu i severoistoku regiona nestabilno uz grmljavinske pljuakove i moguće nepogode koje bi u poređenju sa ovim u noći ka utorku mogle biti češće i jače. Vetar u zoni pljuskova ponovo u okretanju na jak i olujan severozaopadni. Nad južni deloma regiona uglavnom suvo, dok je nad središnjim moguća ređa pojava pljuska – dodaje srpski meteorolog.

U četvrtak opet neznatno svežije uz ređe pljuskove na planinama, dok će zatim do oko 26. juna preovlađivati sunčano i vrlo toplo, posebno oko 25. kada bi makismumi mogli lokalno biti i preko +35 stepeni Celzijusa.

Vetar će biti južni i tih dana će osim vrlo toplih dana biti i vrlo toplih noći.

Prema njegovim rečima „neko malo konktrentije osveženje je moguće oko 26. juna, ali je ono i dalje upitno“.

– Osetniji predah od vrućina koje nam stižu je moguć pred sam kraj ovog i početak narednog meseca kada dugoročni modeli imaju signal za moguće osetnije osveženje. Narednih dana toplo i vrlo toplo uz prolazna, manja, osveženja oko 22.06. i 23.06. kada će lokalno biti jakih pljuskova i vremenskih nepogoda o čemu će biti dodatnih obaveštenja – napisao je meteorolog.

Izvor: Srbijadanas.com