„ADIO KAPETANE, MIRNO TI MORE“ Reči koje slamaju srca – ceo region se oprašta od Mateja, a ONDA JE ON URADIO OVO

Ceo region bio je ujedinjen svih 139 dana potrage i živeo je sa nadom da će Splićanin biti pronađen živ i zdrav. Osim potresnih poruka građana iz regiona, od Periša se oprostio i jedan od njegovih bliskih prijatelja.

Ovaj mladić, koji nije sa Perišem doputovao u Beograd na doček Nove godine, na svom Instagram profilu objavio je četiri fotografije na kojima se nalazi sa Matejem. Na objavljenim fotografijama mogu se videti njih dvojica zagrljeni – na brodiću na kome su radili, u provodu, na putovanjima, ali i na prelepom vidikovcu sa koga puca pogled na pučinu.

Na jednoj Instagram stranici koja je od početka pratila svaki novi detalj i informaciju vezanu za nestanak mladića iz Splita, sada uz objavljenu fotografiju Mateja stoji poruka da počiva u miru i da je on svoju priču na zemlji završio. Ispod ove fotografije samo su se nizali komentari koji su mahom bili tužni.

– Adio kapetane naš i mirno ti more kapetane naš, plovi sada nebeskim plavetnilom. Tvoja Dalmacija te neće zaboraviti. Počivaj u miru božjem i saučešće porodici – stoji u jednom komentaru, dok u drugom piše:

– Plavi anđeo vraća se svom plavom Jadranu. Dok ovo pišem srce mi puca, mirno spavaj među anđelima.

Komentar koji se neretko mogao videti ispod fotografije jeste da Matej „počiva u miru“ i da „izjavljuju saučešće porodici“.

– Mnogo mi je žao, nadala sam se srećnijem kraju – piše u komentaru, a već u drugom stoji:

– Pretužno, ali bar će naći mir, on i njegova porodica.

Podsetimo, Periševo telo pronađeno je juče ujutru u blizini Ade Huje. Ono je prebačeno na obdukciju koja je utvrdila da se mladić utopio. DNK analize potvrdile su da je reč o Perišu.

Izvor: Srbijadanas.com