SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA U KRUPNJU: Doktorka je odbila da pregleda moju BEBU OD 9 DANA s temperaturom!

Otac Denis Vasilić tvrdi za Kurir da lekarka iz Doma zdravlja u Krupnju nije htela da primi novorođenče, govoreći: „Ja ne moram da primim dete druge doktorke“

Odveo sam bebu od devet dana kod doktora u Dom zdravlja u Krupnju jer je imala temperaturu preko 37 i zelenu stolicu. U čekaonici nije bilo nikog, ali sestra mi je rekla da moram da pitam doktorku da li želi da primi bebu, što me je šokiralo. U vreme pandemije koronavirusa, kad nam se i bebe i deca masovno zaražavaju, pa i umiru, ja moram da pitam lekara da li želi da primi bebu. Nadmena doktorka nije htela ni da nas pogleda, sasluša, a kamoli da nas primi. Samo je rekla: „Ja ne moram da primim dete druge doktorke“, tvrdi za Kurir otac Denis Vasilić (33).

DENIS VASILIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dodaje da to desilo pre dva dana, oko 11 sati pre podne.

– Dečaku, kad je otpao pupak, ostala je krastica, što supruga i ja nismo smeli da diramo, pa smo hteli da i to pogleda doktorka. U čekaonici je bio samo jedan čovek sa detetom, koji je brzo završio, i onda smo mi bili na redu. Dete od devet dana nije imalo izabranog lekara! Pomislio sam – izabraćemo doktora koji bude u smeni. Doktorka je tad izašla iz kabineta i, samo što sam krenuo da kažem zašto smo došli, zalupila mi je vrata ispred nosa i rekla da čekamo svog lekara – kaže zabrinuti Vasilić i dodaje:

DOKTORKA NE ŽELI DA PRIČA SA OCEMFOTO: PRINTSCREEN

– Otvorio sam vrata i pitao zašto ne želi da primi dete sa temperaturom, bar da mu pogleda pupak. Odgovorila mi je da sestre mogu da mu daju lek, a da ona ne mora da primi dete sa temperaturom druge doktorke.

On navodi i da je bio izrevoltiran njenim rečima, te je izvadio telefon da snima šta se dešava, a da je ona počela da viče: „Ovo je bezobrazluk!“

DOKTORKA DAJE TELEFON MEDICINSKOJ SESTRI DA ZOVE POLICIJUFOTO: PRINTSCREEN

– Tada je došla do šaltera gde su bile sestre, izašla je i pokušala da mi oduzme telefon. Naredila je sestri da zove policiju, što ona nije uradila. Onda je besna krenula da trči hodnikom i doziva obezbeđenje, a zatim ušla u svoju ordinaciju i zalupila vrata. Kada je došlo obezbeđenje i dežurna sestra, pitao sam gde mogu da se žalim. Otišao sam do direktora, zamenika direktora Doma zdravlja, ali nije bilo nikoga.

Denis Vasilić, muzičar i tekstopisac, kaže za Kurir da on i njegova supruga Dragana Perić (26) imaju tri sina.

– Najstariji sin ima dve i po godine, srednji jedanaest meseci, a bebica ima sada 11 dana. Supruga je samo devet dana nakon drugog porođaja ostala trudna sa trećim sinom. I lekari su bili iznenađeni – kaže Vasilić.

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk vidi se doktorka, koja zabranjuje bebinom ocu da snima, doziva obezbeđenje, okreće se i ulazi u ordinaciju.

Prema njegovim rečima, ovo je drugi put da je ova doktorka odbila da pregleda dete.

Bez odgovora

Doktorka ne želi da priča, direktorka se ne javlja

Kurir je juče kontaktirao s Domom zdravlja u Krupnju i zatražili smo da razgovaramo s doktorkom. Na broj pedijatrijskog odeljenja javile su se sestre, koje su rekle da pozovemo kasnije jer doktorka ima dosta pregleda. Kada samo pozvali drugi put, rečeno nam je da doktorka ne želi da priča. Na broj naveden na sajtu Doma zdravlja, a na koji bi trebalo da dobijemo direktorku, niko se nije javljao ceo dan. Pitanja smo poslali i na mejl Doma zdravlja, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Pitanja smo poslali i Ministarstvu zdravlja.

– Kada sam starijeg sina, od 11 meseci, odveo pre mesec i po dana kod doktora sa temperaturom 39, ista doktorka je bila u smeni i odbila je da ga primi sa istim izgovorom, pa je dete sa tom temperaturom moralo da čeka četiri sata da se promeni smena i dođe njegov izabrani lekar – tvrdi Vasilić i objašnjava:

– Ovaj video iz bolnice smo ja i supruga objavili na Fejsbuku i mnogo roditelja koji su imali slična iskustva sa ovom doktorkom javilo nam se. Jedna majka mi je napisala da je pomenuta doktorka odbila da primi njeno dete, koje je imalo fras. Nije htela da mu ukaže pomoć sve dok nije palo na pod.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić